تاثیر قوی موسیقی بر مغز

چيزهايي كه براي شما مفيد است

تاثیر قوی موسیقی بر مغز

۹ بازديد

"موسیقی واقعاً زبان جهانی است و وقتی به خوبی بیان شود، چقدر روح ما را به حرکت در می آورد." - دیوید او. مک کی



موسیقی از نظر علمی ثابت شده است که تأثیر قدرتمندی بر مغز دارد. تحقیقات اخیر نشان می دهد که موسیقی می تواند در بسیاری از جنبه های مغز از جمله کاهش درد، کاهش استرس، حافظه و آسیب های مغزی کمک کند. النا مانز در کتاب «قدرت موسیقی» می‌گوید: «دانشمندان دریافته‌اند که موسیقی بخش‌های بیشتری از مغز را نسبت به سایر عملکردهای انسانی تحریک می‌کند». بیایید به برخی از راه هایی که موسیقی می تواند به بهبود و تحریک مغز انسان کمک کند نگاهی بیندازیم.

کاهش درد
"من فکر می کنم موسیقی به خودی خود شفابخش است. این یک بیان انفجاری از انسانیت است. این چیزی است که همه ما تحت تأثیر آن هستیم. مهم نیست از چه فرهنگی هستیم، همه موسیقی را دوست دارند.» -بیلی جوئل

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که موسیقی برای بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا مفید است. این مطالعه نشان داد که گوش دادن به موسیقی آرامش بخش انتخابی بیمار "درد را کاهش داده و تحرک عملکردی را به طور قابل توجهی افزایش می دهد." محققان بر این باورند که موسیقی درد را کاهش می دهد، زیرا گوش دادن به آن باعث تحریک مواد افیونی می شود - مسکن های طبیعی بدن. در مطالعه‌ای در سال 2013، افرادی که داروی مسدودکننده مواد افیونی نالترکسون دریافت کردند، هنگام گوش دادن به آهنگ مورد علاقه‌شان، لذت کمتری را تجربه کردند، که نشان می‌دهد موسیقی آزاد کردن مواد افیونی تسکین‌دهنده درد را فعال می‌کند.



تسکین استرس
بسته به نوع موسیقی که گوش می دهید، موسیقی آرام بخش می تواند با کاهش سطح کورتیزول، هورمونی که در پاسخ به استرس ترشح می شود، استرس را کاهش دهد.

یک مطالعه در سال 2013 ارتباط بین موسیقی و کاهش استرس را در بیماران اورژانس کودکان نشان می دهد. محققان دانشگاه آلبرتا در این کارآزمایی با 42 کودک 3 تا 11 ساله دریافتند که بیمارانی که در حین تزریق IV به موسیقی آرامش‌بخش گوش می‌دهند، درد بسیار کمتری را گزارش کرده‌اند و برخی از آنها در مقایسه با بیمارانی که موسیقی گوش نمی‌دهند، ناراحتی کمتری نشان می‌دهند. طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا.

حافظه
مطالعات مربوط به ارتباط موسیقی با یادآوری حافظه از اوایل قرن بیستم، زمانی که این تحقیق برای اولین بار ظهور کرد، افزایش یافته است. گوش دادن به موسیقی خاصی می تواند در یک لحظه ذهن شما را به چندین دهه قبل بازگرداند. در پست قبلی وبلاگی که منتشر کردیم، با عنوان «مطالعات ثابت کردند موسیقی فعالیت مغز را در بیماران آلزایمر تقویت می‌کند»، به مستند Alive Inside اشاره کردیم که نشان می‌دهد موسیقی چگونه بیماران مبتلا به از دست دادن حافظه را بیدار می‌کند. الیور ساکس، متخصص مغز و اعصاب می گوید: «موسیقی احساسات را برمی انگیزد و احساسات می تواند حافظه را به همراه داشته باشد. ... احساس زندگی را برمی گرداند در حالی که هیچ چیز دیگری نمی تواند.

مطالعه‌ای در سال 2014 بر روی 89 بیمار مبتلا به زوال عقل انجام شد، که در آن بیمار و مراقبان به‌طور تصادفی یک گروه آموزشی 10 هفته‌ای گوش دادن به موسیقی، یک گروه مربیگری آواز 10 هفته‌ای یا مراقبت‌های منظم تقسیم شدند. نتایج نشان داد که «در مقایسه با مراقبت های معمول، هم آواز خواندن و هم گوش دادن به موسیقی باعث بهبود خلق و خو، جهت گیری و حافظه اپیزودیک از راه دور و به میزان کمتری، توجه و عملکرد اجرایی و شناخت عمومی را بهبود می بخشد. آواز خواندن همچنین حافظه کوتاه‌مدت و کاری و بهزیستی مراقب را تقویت کرد، در حالی که گوش دادن به موسیقی تأثیر مثبتی بر کیفیت زندگی داشت.

تشنج، آسیب مغزی یا سکته مغزی
گزارش شده است که مغز بیماران مبتلا به صرع نسبت به افرادی که صرع ندارند به موسیقی واکنش متفاوتی نشان می دهد. «افراد مبتلا به صرع قبل از تشنج همگام می شوند. با این حال، در مطالعه ما، بیماران مبتلا به صرع بدون داشتن تشنج با موسیقی هماهنگ شدند. چاریتون توضیح داد که استرس باعث بروز تشنج می شود و افزود: "با گوش دادن به موسیقی، بسیاری از بیماران گزارش کردند که احساس آرامش می کنند."

بر اساس یک مطالعه در سال 2008، بیماران سکته مغزی که در مراحل اولیه پس از سکته به موسیقی گوش می‌دادند، بهبودی در بهبودی نشان دادند. نویسنده این مطالعه، تپو سارکامو، پیشنهاد کرد که بیماران بلافاصله پس از سکته مغزی شروع به گوش دادن به موسیقی کنند، زیرا تغییرات زیادی در هفته ها و ماه های اول بهبودی رخ می دهد. سارکامو گفت: «ما دریافتیم که سه ماه پس از سکته، حافظه کلامی از هفته اول پس از سکته مغزی تا 60 درصد در شنوندگان موسیقی بهبود یافته است.

در سال 1973، یک درمان مبتنی بر موسیقی به نام «درمانی آهنگ ملودیک» برای کمک به بازماندگان سکته مغزی یا افرادی که از آفازی رنج می‌برند، ایجاد شد تا بتوانند دوباره ارتباط برقرار کنند. هدف از درمان تبدیل آواز به گفتار است. به گفته Research and Hope، اگرچه این بیماران قادر به صحبت کردن نیستند، "آنها اغلب می توانند آواز بخوانند، گاهی اوقات با همان روانی و وضوحی که قبل از شروع بیماری داشتند."

منبع:
https://musicvar.ir/
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.