تعريف اصطالحات حوزه حمل و نقل و باربري انلاين و ارزان زاهدان بارسي شكل 11ـ1ـ حمل و نقل جادهايدر اين بخش سعي شده است اصطالحاتي را كه در اين حوزه مورد استفاده قرار ميگيرد به صورت اجمالي تعريف و تفسير شوند. اين اصطالحات عبارتاند از:حمل و نقل عمومي : عبارت است از خدمات حمل و نقل كه در دسترس عموم مردم قرار دارد. تفاوت دراين نوع خدمات، سفر به صورت اشتراكي انجام ميشود مانند اتوبوس، مترو و ... .راننده: كسي كه هدايت وسيله نقليه موتوري و غير موتوري را برعهده دارد.وسيلة نقليه: وسايل موتوري )ماشين، موتورسيكلت و...( و غير موتوري )گاري، دوچرخه و...( كه برايجابهجايي انسان و كاال در راه به كار ميرود.كاميون: وسيلة نقليه موتوري باري كه قسمت بارگير آن بهصورت پيوسته به كشنده متصل است.كاميونها بهطور كلي با وضعيت حداقل دو محور وجود داشته و حداقل ظرفيت حمل 6 تن بار و بيشتر دارند.
از جمله راههاي مهمي بوده كه از اهميت تاريخي زيادي برخوردار است. همچنين عنوانجاده ابريشممهمترين جاده در زمينه حملونقل كاال و مسافر و از قديميترين مسيرهاي مبادلۀ كاالي تجاري و دانش وفرهنگ بشري بوده و بين تمدنهاي يوناني و التين با آسياي شرقي، هندوستان و چين به مسافت 12 هزاركيلومتري از روستاي توان هوانگ چين تا شهر رم امتداد داشته است.
انواع حمل و نقلبا توجه به روش ها و ابزار ها و وسائل گوناگوني كه به منظور حمل و نقل و جابه جائي استفاده مي شوند و همچنين با توجه به شرايط سرزميني و اقليمي هر شهر و كشوري؛ حمل و نقل به سه دسته كلي حمل و نقل و باربري انلاين و ارزان اروميه بارسي و اعلان بار بارسي زميني، حمل و نقل هوائي و حمل و نقل دريايي تقسيم بندي مي شود. در اين ميان ميان حمل و نقل زميني نيز خود به دو دسته حمل و نقل ريلي و حمل و نقل جاده اي تقسيم بندي مي شود.
حمل و نقل عمومي
حمل و نقل عمومي بخشي از حمل و نقل و باربري رشت انلاين و ارزان بارسي درون شهري محسوب مي شود كه در دسترس عموم مردم قرار دارد و به لحاظ اقتصادي نسبت به ساير روش هاي حمل و نقل به صرفه تر مي باشد؛ بخصوص براي اقشار ضعيف تر به لحاظ درآمدي. از جمله ي اين وسائل حمل و نقل مي توان به اتوبوس هاي شهري و مترو و … اشاره نمود.
حمل و نقل شهريبه مجموعه ي سيستم حمل و نقل عمومي و خصوصي در يك شهر حمل و نقل شهري اطلاق مي شود.
حمل و نقل جاده ايحمل و نقل جاده اي يكي از روش هاي حمل و نقل زميني محسوب مي شود كه در آن از جاده هاي بين شهري به منظور انتقال و جابه جايي كالا ها و انسان ها بهره گرفته مي شود .
حمل و نقل زميني
حمل و نقل زميني باربري رشت از جمله ابتدائي ترين و با قدمت ترين روش هاي حمل و نقل محسوب مي شود كه به دو دسته ي حمل و نقل ريلي و جاده اي تقسيم بندي مي شود.
مزايا و معايب حمل و نقل درياييارزان بودن ترابري دريايي نسبت به ساير روشها به خصوص در انتقال بارهاي حجيم، از مزاياي اين نوع حمل و نقل محسوب مي شود. به همين دليل بسياري از صاحبان شركتهاي تجاري حمل كالاهاي خود را به وسيلهي آبهاي آزاد ترجيح مي دهند.
از ديگر مزاياي حمل دريايي ثابت بودن نرخ كرايه است. اين نرخ توسط شركتهاي بزرگ حمل و نقل تعيين مي شود.
حمل و انتقال حجم زيادي از كالاها. در انتقال بار از طريق دريا ميتوان محمولههاي ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن را به راحتي از يك بندر به بندر ديگر جابه جا كرد.
تنها عيب ترابري دريايي زمان انتقال كالا است كه نسبت به روشهاي هوايي و زميني بيشتر است.